Mit rajzoljak ma, amit kiszínezhetek?
vak firka

Mirôl úgy vélnéd: „új” — sôt —a „tiéd”
— nem ismered az eredetijét.

Fodor Ákos

Azt mondta, nincs egy eredeti gondolatom sem. Ezt arra alapozta, hogy a jó emlékezetemnek és a szerzőség tiszteletben tartásának köszönhetően mindig megnevezem, hogy egy gondolat (szó) kitől származik.

Szerintem senkinek nincs egy eredeti gondolata sem. Vagy csak az van. Egy gondolattal csak azért találkozhatom, mert az én vagyok. Van a Gondolatok Nagy Mezeje, én meg mint egy rádió, vagyok valahova (egy hullámsávra) hangolva, és a hangoltságomnak megfelelő gondolatokat fogom. Veszem az adást.

Akik egymáshoz közeli hullámsávra hangolnak, azok hasonlóan gondolkodnak.

Jó ez az óriási rádió adóvevő hangzavar, de az még izgalmasabb, hogy mindegy mekkora, ki tudom szűrni belőle a nekem valót, mert csak az(t) talál(om) meg.

Az utóbbi időben erősen válogatok a valóság svédasztaláról, arra fordítom a figyelmem, ami jólesik. A minap azonban találkoztam egy jegyzettel, amelynek a gondolatisága nagyon távol áll tőlem. Meghökkentem, mert ez ellentmondani látszott a hangoltság törvényének. Megvizsgáltam, hogyan kerülhetett az utamba, és: én kerestem! 

Ez kellett? Tessék! – mondta az Ég, és nevettünk.

Amúgy, azt hiszem, nem először jegyzem meg, hogy a gondolat töve a gond. 

A legjobb, amit ma kívánhatok neked: légy gond(olat)talan!

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.