Széllevél
vak firka

Elöljáróban rövid időjárás-jelentés:
A városba autóztam vissza szokás szerint a fejemben zajló locsogásba zártan, amikor váratlanul megláttam a vízfestékszürke ég előtt az aranybarna leveleket, amint a szél átsöpörte őket a levegőben.

––––––

Nagyanyám, valahányszor függő helyzetbe került egy másik embertől – hivatalban, boltban, szakembertől – igyekezett megnyerni a megalázkodás és a nyájasság valamiféle keverékével, amelytől engem folyton elöntött a szégyen.

E viselkedés módosulatai, amikor valaki humort használ vagy hízeleg ugyanebből a célból.

Mi a megoldás? A méltóság, azaz az öntisztelet.

Annak akkora a hatalma, hogy senki emberfia nem tud kibújni alóla. Kiterjed mindenre és mindenkire az ég alatt, mert ami az emberben van, azt adja a világnak.
Az amit adsz, azt kapod vissza értelmében pedig létrejön egy helyzet, amelyben két ember mellé-, és nem alárendelő viszonyban találkozik. Az egyetlen kapcsolódás, amely emberhez méltó.

Az önbecsülés számomra ott kezdődik, hogy tudomásul veszem, hogy tökéletlenségemben vagyok tökéletes,  megbocsátok magamnak múltat és jövendőt, és nem kárhoztatom magam soha többé semmiért. Nem azt látom, hogy hibáztam, hanem hogy élek és tapasztalok. 

Fütyörészős hétvégét neked!

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.