A gyöngyhalász
vak firka

Azt hiszem, lesz idő, amikor elborzadva nézünk vissza, hogy valaha mit tartottunk orvoslásnak. Hogy a hús szintjén próbáltuk gyógyítani azt, ami a lélek szintjén volt elromolva.

A paradigmaváltás – emberöltőnyi léptékkel mérve – régóta zajlik. Itt van például Samuel Hahnemann a homeopátiával. Addig hígította az anyagot, hogy már nem tartalmazott mást, csak információt. Tapasztalataim szerint azt, hogy egy szert helyesen választottunk meg, a tíz percen belüli kedélyállapot-változás igazolja, mégpedig az ember fölfelé, a levertségből az öröm felé mozdul el.

Ugyanezen az elven, a helyes információ alapján működik a csaknem egy évszázaddal későbbi Bach-virágterápia: rakétasebességgel visz ki abból a beragadt lelkiállapotból, amely a bajt okozta.

Az orvostudomány felől érkezett napjaink alternatív gyógymódja, a germán gyógytudomány, amely a bennünk zajló érzelmi folyamatok tudatosításával, és a gondolati-érzelmi mintáink megváltoztatásával gyógyít.

Mindegyiknek az a szemlélet az alapja, hogy a betegség csak magasabb szintről orvosolható, mint ahol kialakult.

Minden rezgés.
Ha minden rezgés, akkor minden betegséghez tartozik egy rezgésminta. Ahogy az ember onnan kimozdul – fölfelé, különben az eredeti bajt csak egy másikkal fogja helyettesíteni –, a betegség eltűnik. Ez az azonnali gyógyulás titka.

Csakhogy ehhez magunk mögött kell hagynunk a vagy az előző generációktól átvett és továbbcipelt, vagy az innen-onnan összeszedett, öntudatlanul kreált kártékony meggyőződéseket, és az nem egyszerű.

Vagy mégis? Hiszen itt van Occam borotvája: nem kell kutatni a sötétben, hogy hol, és mivel szabotáljuk magunkat, hanem rá kell szokni gyógyító gondolatokra. Minden gondolat gyógyít, amelytől jól érzem magam.

Nagy kitolás, nem, hogy az Isten úgy rendezte be a világot, hogy kötelező boldognak lenni? : )

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te? 

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket. Bármikor leiratkozhatsz.