A Jóisten a részletekben lakozik.

A mondást Flaubert-nek tulajdonítják, pedig inkább középkori, és eredetileg talán úgy szólt, hogy Isten a részletekben, az ördög a szélsőségekben rejlik.

Bizonyos források szerint azt, hogy a részletekben az ördög lakik, Ludwig Mies van der Rohe német származású amerikai építész mondta.

Én a részletekben mindig Istent találom meg, például egy művészi kivitelezésű ruhacímkében, vagy egy, a kezelési útmutató mellé bevarrt anyagdarabon, amelyen az áll:

Az Egy napon ma van. 

Vagy egy nyári pólón, amelynek az angol nyelvű felirata magyarul:

Eszképizmus

alul kis betűkkel: kapcsolódás a felsőbb éneddel.

Ma pedig egy kalligrafikus betűkkel táblára rajzolt itallapra csodálkoztam rá, alul volt három apró, Dél-Amerikát idéző piktogram: egy kaktusz, egy napspirál és egy szalamandra. Néztem percekig az egyszerű és szép vonalakat, mígnem váratlanul elöntött a hála az alkotó iránt, hogy megörvendeztette a szemem.

Az ördög elköltözött, vagyis mindig is máshol, az összehasonlításban élt.

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.