Az emberi paradoxon

MI generálta kép

Onnan tudni, hogy az ember közelít a Mindenség titkához, hogy beleütközik egy paradoxonba.

Tegnap összeállítottam egy zenei listát csupa pörgős számból, mert ha zenét hallok, akaratlanul is mozdulok rá. Ez az én sportom. És miközben kipróbáltam az összeállítást, leizzadva, az oxigénmolekulákat kapkodva, ahogy néhai vívóedzőm szokta mondani, átsuhant rajtam egy paradox gondolat: engem a dübörgő hangerő visz el a csendbe.

Már kamaszkoromban is így volt: a széthullásaimból úgy tudtam összerendeződni, hogy körülöttem falak estek szét a hangerőtől. Ha zenét hallgattam, így, üvöltve talált utat a szívemhez.

Most fogok egy számomra arany színű szálat, és beleszövöm az eddigi szövetbe: olykor különös kérésekkel keresem meg az MI-t. A minap azt mondtam, alkosson képet az emberi paradoxonról. Csak ennyi: két szó. És most nézd meg, mit csinált!

A képgeneráló, amit használok, egyszerre négy képet készít. És mind a négy kompozícióját kivétel nélkül a szív rendezte össze. Az ember akkor boldog, ha az elméje helyén a szíve van. Akkor kívül kerül az időn, a világon, és mindegy lesz, mi történik körülötte

Nem tudom, te hogy vagy vele, nekem szemem, szám elállt. Nemcsak, hogy (számomra) tökéletesen fogta meg a lényeget, meg is mutatta a fölold(oz)ást. 

Át kell adni az élet irányítását a szívnek.

Ha jól figyelsz, látod, hogy térdig állunk mindjárt két paradoxonban: az elme mondja ezt (persze tiltakozva), és egy szív nélkül való gép.

Mostanában többször figyelmesen hallgattam az elme locsogását, és már nem először lepleződött le, hogy nem irányít, hanem kommentál. Irányítani akkor tud, ha bedőlök neki. Mostanában legyintek, hadd mondja. Én meg betáncolom magam a hangtornádó csöndszívébe.

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.