MI generálta kép

Van, hogy kell a betű. Sürgető kényszere nem az írásnak, az olvasásnak. És mint minden: ez is mérőón.

Mert nem mindegy, hogy mit választok. Az ugyanis mutatja, hogy éppen melyik szintemen tartózkodom.

Most aláhullásban, mert rákaptam a közéleti hírekre. Büdös a közélet, mint egy pottyantós reterát. Talán mert arra is használjuk. Néhány megjegyzéssel rá is csukom az ajtót.

1. Egyszer írtam arról, hogy kiteszek egy táblát a portámra: nem érek rá, a saját házam táján söprök. Ezt a táblát le kell porolnom..

2. Ha megjelenik bennem a kíváncsiság a közélet iránt, vegyem figyelmeztetésnek: unatkozom, tehát fölös energiáim vannak, keressek nekik medret: kössek egy pulóvert, írjak egy regényt.

3. A világ ítélete rólam a világ tükörképe önmagáról. A széltől elválaszthatatlan a fújás. Hadd fújjon.

4. Ha valakivel nem értek egyet, örülök. Eltérő álláspontjának fényében jobban látom a magamét. Visszatérek a sétálóemberséghez: nem tetszik, amit hallok, csöndben odébbállok.

5. Senkit nem akarok meggyőzni semmiről. (Egy AI-generálta képeket közzétevő csoportban vita robbant ki arról, hogy alkotásnak lehet-e tekinteni a géppel csináltatott képeket, vonatkozhat-e rájuk szerzői jog, és az kit illet? Ezek jó kérdések. Izgalmasan lejt a pálya a semmi sem tulajdona senkinek felé.)

6. Minden történet arra jó, hogy növekedjen bennem az együttérzés. Addig dagasztom, amíg világnagy lesz.

7. Eszemben tartom a mágikus mondataimat: nem az én dolgom (ez csak látszólag azonos az 1. ponttal, az földi, ez égi) illetve elmúlik.

8. A 8 az igazság száma a Tarot-ban. Nem hiszem, hogy tudom, mi az igazság, addig, amíg nem tudom. Akkor viszont – mondják a mesterek – szavam nem lesz róla, mert elbeszélhetetlen.

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.