Kékmadár
vak firka

Amivel szembemegyek, az velem is szembejön akkora erővel, amekkorával én megyek neki.
Minden szembemenetel önpusztítás.

„Teremté tehát az Isten az embert az ő képére, Isten képére teremté őt: férfiúvá és asszonynyá teremté őket.” 1 Mózes 1 27

Az és mellérendelés.

Férfi és nő: egymással kölcsönös függésben vannak. Olyan nincs, hogy egyik a másikat letaszítja, és nem zuhan vele. A zuhanás még tart, és csak alig néhányan vették észre. hogy vannak szárnyaink.

A férfiuralom a kölcsönös függésből eredő kiszolgáltatottságra adott helytelen válasz. A férfi nem a nő miatt nem szabad, hanem mert nem végezte el önmagában a megváltást. Ugyanezért nem szabad a nő sem, és ezért nem válasz a férfiuralomra a feminizmus. A kiszolgáltatottság egyetlen megváltása a szeretet. Soha az ismert emberi történetben nem volt még fogalom, amelyhez annyi félreértés tapadt volna, mint ehhez. 

Az ember az alsótestében állat-, a fölsőben istenember. Ám még mindig tömegek vannak az alsótest feladataival elfoglalva: a bizalommal, szexualitással, erővel. Ha az életet lemetsszük az égi gyökereiről, eltorzul. A bizalom torzulása a túlbiztosítottság, a szexualitásé az LMBTQ (azt hiszem, már egy betűvel több), az erőé a mindent átható erőszak.

Nagyapám még abban a ruhában ült biciklire, amelyben kapálni ment, és ha nyomott is kalapot a fejébe, az puha volt. Ma egy biciklis úgy néz ki, mint egy űrhajós.

Vannak nők, akiket úgy sarokba szorít az élet, hogy nincs választásuk [→ ilyen valójában nincs, de meg lehet így élni], titokban szülik meg a gyereküket. Ők kénytelenek a saját erejükre támaszkodni, és sohasem szorulnak ellátásra. A többiek, akik magukon kívül keresik a biztonságot, maradnak az erejüktől fosztva, és fogalmuk sem lesz annak világrengető méretéről. 

Egyik apai ági dédanyám bába volt. A harmadik gyerekemmel kaptam meg a csontjaimba írt üzenetét, hogy tudok szülni, élni, halni egymagam.

A családi ékszerek között volt egy kis aranykereszt. Egyszerű, lapos medál, az én ízlésemnek elbűvölően tökéletes arányokkal. A két szár metszéspontjában apró rubinkő ült. A farmernadrágom jobb zsebe fölötti kis zsebben hordtam, és máig nem értem, hogyan veszítettem el. De most itt van:

Amikor álló helyzetben oldalsó középtartásba emelem a karom, a testem keresztet alkot. A vízszintes szár az idő, halad az önmagunkra idézett hipnózis szerint balról jobbra. A függőleges az örökkévalóság. A kettő metszéspontjában van a rubin szívem, a jelen pillanat kapuja. Az Ég egyedül itt tud belépni az életembe. Az alsótestből ide kell megérkezni. Ez a megváltás. A magamé, és egyúttal a világé.

folytatása következik

Az előző rész: 

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.