1. Bonnie Garmus Minden kémia című könyve. Az eredeti, angol címét: Kémialeckék (Lessons in Chemistry) én meghagytam volna, de mielőtt elvesznék a fordítás szakadékaiban eltűnő tartalmakról szóló értekezésben*, falni való könyv! Asszonyok! kötényt fölkötni, védőszemüveget föltenni, elő a tudománnyal!

(*A másik olvasmány, amelyet a napokban kezdtem el: R. F. Kuang: Bábel, avagy az erőszak szükségszerűsége a felszínen a nyelvek közötti fordításból adódó ferdítések okozta jelentésvesztésről szól. A mélyben arról, hogy akinél az ige, annál a hatalom.)

2. Folytatom A csodák tanítása leckéit, a mai például így szól:

„Nincs semmi, amire szentségem ne lenne képes.”

3. Itt egy fiatal lány, aki spirituális klasszikusokat fordít. Ugyan nem idén októberben találtam rá, de hozzá fűződik a hónap levelezése. 

4. Az idő! Az idő! Az idő! Hogy ráértek idén a vénasszonyok! Úriember volt az ősz.

5. Pihen a kert. Jó csak úgy kimenni, és semmit tenni.

6. Átalakítottam a konyhát. Nem a berendezést (bár tervben van az is), hanem az ételeket. Új alapanyagok, új receptek, új test, új élet : ) (Nem októberi, de legyen egy kis nevessünkmais: Boltban beszélgetünk a szomszédasszonnyal, kérdezi, finom-e az a zsömle, amit vettem, nagyon, mondom, mire ő: Jóska szerint nem szabad olyant venni, ami finom, mert abból többet eszik az ember.)

7. Igaz, a visszatérés a mozgáshoz szeptemberi vívmány, de hogy azóta egyetlen napot sem hagytam ki, októberi fegyvertény. Szia, izomláz!

 8. Bár tetszik nekem az angolok ötórai teája, meg úgy általában az édes uzsonna, én őszi-téli teafogyasztó vagyok. Újra fölfedeztem a gyömbérteát reggelire. Reszelj forró vízbe egy ujjpercnyi friss, megtisztított gyömbért, hagyd állni 7-10 percig, szűrd le, ízesítsd mézzel, citrommal! Jó álmodozást a gőzében! 

9. A novemberi szürke már kikezdte az élénk színeket, de én szeretem, elvégre a rejtő színem.

10. Prímszámos életévet töltöttem. Bár nem nyilvános a születésnapom (úgy gondolom, egyedül nekem van dolgom vele), néhányan tudják, megleptek, köszönöm!

+1 A hónap idézete:

„Óvatosan a történetekkel, amelyeket elolvasol vagy elmondasz. A tudat víztükre alatt észrevétlenül megváltoztatják a világot.”

 Ben Okri

Egy kutatás szerint a mai ember reggel először a telefonját nézi meg. Egészséges szokás-e? Nem hinném. Nálam nagyjából az ötödik helyre került a reggeli rutinban a mi-történt-az-éjjel-a-világban. Akkor viszont szeretek olyan tartalmakkal találkozni, amelyeket jó olvasni. És te?

A feliratkozással elfogadod az adatkezelési irányelveket.
Bármikor leiratkozhatsz.