Facebook Instagram Pinterest

egy képről: sakk

A táblajáték szimbólumát eszközként használhatjátok a tudatosságotok kitágításához. Ne feledjétek, a tábla azt üzeni, hogy a létezés természete multidimenzionális, hogy világos és sötét erőkből áll, melyek állandó kiegyensúlyozást igényelnek. Amikor a táblát látjátok, az emlékeztet arra, hogy benne vagytok a játékban; tudat alatti szinten pedig elfogadjátok a játékszabályokat.

Sokszor nem az a kérdés, igaz-e* egy elmélet: tud-e varázsolni a szívemmel, vagy sem.

Az ősi templomokat mindig találkozási pontokra vagy keresztutakra építették, ahol a földben futó erős energiavonalak keresztezték egymást azzal a szándékkal, hogy hozzáférjenek a bolygó hatalmas energiarácsozatához, és erőt halmozzanak fel belőle. A régi és új világban az épületeket egy nagyon régi módszer szerint építették, mely a polaritás erejét használta fel ezeken a helyeken az energia létrehozására és irányítására. A táblajátékra emlékeztető maradványok az egész világon megtalálhatók: a régi épületek padlóin, mint amilyeneket a pompeji romok között láthatunk, templomok és mecsetek fekete-fehérrel díszített falain és mennyezetein. A modern korban is következetesen használt minta az államépületek és szövetségi épületek, szabadkőműves templomok előcsarnokainak díszítéséhez.
A divat és a reklámipar szintén használja a mintát. Az autóversenyzésben fekete-fehér kockás zászlót emelnek fel az „indítsd be a motort” jelzésére, majd leengedik, hogy tudassák: a játék megkezdődött. Titkos társaságok régóta használják a táblát önmaguk és a tömeg tudatának befolyásolására. A valóság színfalak mögötti manipulálása és irányítása ősi praktika. Noha sok modern társaság készségesen részt vesz különböző ősi szimbólumokat használó, nyilvános szertartás bemutatásában, nincsenek tudatában, hogy a szimbólumokat egy energiakapu megnyitására használják. Az erőpontok és azok használata jól őrzött titkok. A többrétegű, titkos jelentést hordozó szimbólumokat az építészetben, templomokon és középületeken is használják, de megtalálhatók egyenruhákon, hadi jelvényeken, királyi díszeken, valamint a régi és modern világ vallási szertartásaiban és az utcai hirdetéseken is.

Az volt a feladat, vegyek egy 27 kockás eldobható fényképezőgépet, legyen mindig nálam, és fotózzak le mindent, ahol a sakktáblamintát fölfedezem. Egy áruházban vásároltam a gépet, még a pultnál kicsomagoltam, és azzal egyidejűleg kinyílt a sakktáblalátó szemem: fekete-fehér kockás kő volt a lábam alatt. Nap mint nap abba a boltba járok, és addig nem vettem észre.

a sakktábla keresése felkészíti a szemet, hogy még többet vegyen észre a háromdimenziós valóság szimbolikus természetéből mint az egyesek és zérók finom szétszóródását a világ kultúráiban.

A második egy nő pepita ridikülje volt.
Sokkal többször láttam a mintát, mint ahányszor le tudtam fényképezni: volt, hogy nem volt nálam a gép, lekéstem a pillanatot, vagy nem volt bátorságom fotózni.
A képek fele rossz minőségű lett. Végül ezt bekereteztettem.

világ


Az idézett szövegek, a tábla szimbólumainak, a sakkjáték lényegének és a fotós játéknak a leírása Barbara Marciniak: A fejlődés ösvénye című könyvében vannak.

* Semmi nem igaz, és/vagy minden az. A valódi Igazság befejezetlen, ezért kifejezhetetlen.

5 thoughts on “egy képről: sakk

  1. Tanítom sakkozni a kisgyalogot (illetve hát, vele tanulom én is, mert eddig én is csak a szabályokat ismertem, mélyebbre nem merültem a játékban). Mindig félek, hogy megunja, nem fogja érdekelni (most lesz 6), de ha nem is szenvedélyesen, máris kötödik a fekete-fehér táblához. Varázslat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.Required fields are marked *